België

AGC La-Neuve

AGC  Louvain La Neuve telt 9.800 m² bruto aan kantoorruimten, vergaderzalen, keuken en kwaliteitsrestaurant In het pand is er ruimte voor minstens 500 medewerkers.

Leuven Balk van Beel

Loods 22 te gent

Loods 22 is een project van Locus aan de Voorhaven in Gent. De verdieping van Loods 22 herbergt prachtige lofts waar 20 gezinnen zich vestigen. Op het gelijkvloers namen creatieve en innovatie bedrijven hun intrek. Ondertussen werken in Loods 22 meer dan 120 mensen voor zeven bedrijven. Locus zet hiermee de eerste stap om opnieuw economische activiteit aan de Voorhaven binnen te brengen.

In Loods 22 werk of woon je in een echt monument! De Loods werd in 1996 samen met tien andere bouwwerken in de buurt beschermd. Dat maakt van de Voorhaven en Tolhuis meteen het grootste beschermde stadsgezicht van Gent!

Prison te Leuze

Voor de bouw van een nieuwe gevangenis met een capaciteit van 312 plaatsen, moest een geschikte locatie gevonden worden die minstens 9 ha groot was, Het terrein van 14 ha 47 a 11 ca (lengte ± 470 m, breedte ± 420 m)


Nieuwpoort monument koning albert

Het Koning Albertmonument is een oorlogsmonument in de Belgische kuststad Nieuwpoort. Het staat net buiten de oude stadskern, op de rechteroever van de IJzer, bij het sluizencomplex de Ganzepoot. Het monument werd opgetrokken in 1938, naar ontwerp van Julien de Ridder, ter ere van Koning Albert I en de Belgische troepen in de Eerste Wereldoorlog.

Brussel grote villa

Zolder steenkoolmijn

De concessies Zolder en Helchteren die hier werd verleend op 25 oktober 1906 waren de grootste van dit steenkoolbekken met 70,06 km². De aandeelhouders waren rijke Belgische industriëlen die de uitbatingsmaatschappij Société anonyme Charbonnages d’Helchteren et Zolder oprichtten.

Dat de voorbereidende werken 23 jaar duurden vooraleer de exploitatie kon beginnen had te maken met veel tegenslagen. In juni 1925 vernielde een brand de houten afdiepingstorens en de in aanbouw zijnde stalen schachtbokken. Men geraakte er niet uit welke bevriezingsmethode men zou kiezen. Om het nog erger te maken zag men de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog verdwijnen met 1600 ton gietijzeren bekuipingselementen en stortte een deel van schacht I in in 1921. In 1922 brak de vrieswand in schacht II. Daarna volgde nog een overstroming van schacht I in 1925 en stond schacht II voor de tweede keer onder water in 1927 door een breuk in de wand.

De eerste Limburgse mijn die sloot was de steenkoolmijn van Zwartberg in 1966Zolder ging als laatste dicht op 30 september 1992

Opvelp Berkenhof

Het monumentale pand maakt deel uit van 112 ha oppervlakte. De boederij is zelf een oude hoeve met boogdeuren van louis xv.

Ieper (ebo)

Porsche garage te Wommelgem


Dessel Alfons Smet Residenties